Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

На 19 юли 2019 да почерпят

Президентът Радев: За някои е важно да спечелят те, пък ако ще, да загуби цял народ

Токов удар причинил срива на БТВ

БТВ спря за половин час

5G мрежите спъват подслушването на престъпници Европол се жалва, че няма ресурс за битка при новите телекомуникационни системи

Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейският съюз не иска твърд Брекзит

Три от три за Хубчев, „Левски“ продължава напред в Европа

Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Стотици бежанци блокирани на сръбско-българската граница вече седмица

21-годишният Ахмед е един от стотиците афганистански мъже, блокирани в малкия граничен град Дивитровград на сръбско-българската граница. Той разказва, че е тук от седмица, чакайки да бъде регистриран от сръбските власти, които ще му дадат документи, позволяващи му да продължи пътя си към Хърватия и от там към Западна Европа.

Преди да пристигне в Сърбия, Ахмед е минал през Иран, Турция и България, съобщава сайтът на правоохранителната организация Human Rights Watch.

Жилищата към регистрационните органи в Димитровград могат да приютят само 80 души. Останалите трябва да изтърпят студеното време на открито с недостатъчните помощи, предлагани от сръбските власти. Доброволците, които се опитват да помогнат трябва да се сблъскват с препятствия, издигнати от властите.

„Полицията иска пари, за да ни бъдат обработени данните по-бърз. Те искат 25 евро, но нямам пари и затова чакам вече седмица да ми дойде редът. Някои от дошлите вчера си платиха и напуснаха“, разказва 22-годишният Мохамед.

През април Human Rights Watch съобщи за тормоз от страна на полицията спрямо бежанците в Сърбия, както и за недобри практики по време на регистрацията им. Сърбия е задължена според европейското право хуманно да се грижи за бежанците, а не да затруднява грижата за тях.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.