Прокуратура предаде на съд за хулиганство Трайчо Василев, нападнал екип на Нова тв

На 7 декември Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Трайчо Василев - кандидат за общински съветник в община Самоков, за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 6 октомври около 12:00 часа в Самоков Василев е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На висок тон той е крещял да се махнат журналистите, дърпал микрофона от ръката на журналистката от Нова телевизия Надя Ганчева, отправял закани, че ще счупи техниката, блъскал оператора на телевизията Михаил Кръстев в областта на раменете и му отправял обидни думи – престъпление по чл. 325 ал.2, вр. с ал.1 НК, посочват от прокуратурата.

Към момента на извършване на престъплението Василев се е ползвал с имунитет, тъй като бе регистриран като кандидат за общински съветник в община Самоков. По искане на главния прокурор ЦИК даде разрешение срещу Трайчо Василев да бъде възбудено наказателно преследване, да бъде привлечен като обвиняем за хулиганство и да бъде задържан.

Към момента Трайчо Василев е с мярка за неотклонение „Домашен арест“.

По същото дело е привлечен като обвиняем и е предаден на съд и Владимир Андонов, който е причинил лека телесна повреда на Валентин Иванов – член на журналистическия екип на Нова телевизия. С удар с юмрук причинил на Иванов болка и страдание.

Предстои Софийският градски съд да насрочи разглеждане на делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право