Министър Танева откри кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете!“

3000 живи елхички са предвидени за кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете!“.

Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която представи благотворителната кампания в зала „Голям колегиум” на министерството.

"3000 елхички сме подготвили, ако има интерес можем да предоставим и повече", заяви тя.

"Миналата година са били изкупени 7800 живи елхички", уточни министър Танева. Тя си пожела тази кампания да е по-успешна от миналата година. Инициативата се провежда съвместно със Сдружение „Аутизъм Днес“.

Елхичките могат да се намерят в 18 областни града. „Нека да купим жива елхичка, нека да спасим гората", заяви Танева.

Тя благодари на известните личности, които се включиха в кампанията и уточни, че със средствата искат да помогнат на деца с аутизъм. „Тук присъстват майки на деца с такива проблеми, които ще разкажат за проблемите, пред които са изправени", поясни Десислава Танева.

По думите й данните сочат, че има интерес към кампанията, която ще продължи до 15 декември. Земеделският министър призова всички да се включат в нея. По думите й, през март месец тези елхички ще могат да се засадят отново.

„Цената им ще е по-висока, а 5 лева от всяка ще отидат за каузата", добави министър Танева.

Тя посочи, че в следобедните часове на сайта на МЗХ ще има повече подробности къде могат да се намерят живите елхички в 18-те областни градове в страната, които участват в кампанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини