Храната прави борбата и звездата

Странности, суеверия или просто навици владеят бекстейджа

Някои ги смятат за капризни, други за разглезени, трети за суеверни. Но те са звезди, изтъкани от професионализъм и с високи изисквания, без които няма да стигнат до успеха. Сред тях са храната и ритуалите преди излизане на сцена. В бекстейджа на част от знаменитостите, някои гостували и у нас, надниква новозеландският фотограф Хенри Харгрийвс, подпомогнат от стилистката Кейтлин Левин.

Бионсе е сред най-актуалните звезди, а зад бляскавите й представяния на живо стоят навици, на които тя не изменя. Понякога в гримьорната й може да се види странната комбинация от сандвич и шампанско. По-често обаче там има овесени питки и бадеми върху стъклена плоча и задължително зелени салати. Преди всеки концерт Бионсе държи да пие специална алкална вода с температура точно 21 градуса с титаниева сламка за 900 долара.

За ненадминатия Франк Синатра, починал на 83 г. през 1998-а, се носят легенди, включително за връзките му с мафията. Малцина обаче знаят, че в гримьорната му винаги имало много алкохол - по една бутилка: водка “Абсолют”, “Джак Даниелс”, “Чивас Регал”, коняк “Курвоазие”, джин “Бийфитър”, бяло и червено вино. Държал е също на бонбони Life Savers и 24 охладени джъмбо скариди.

От съвременните звезди един от най-странните е рапърът Бъста Раймс, който иска 24 парчета пържено пиле, презервативи и бира “Гинес”.

“Ню кидс он дъ блок” пък трябва да имат бисквити “Орео” и сладолед Haagen Dasz. Бритни Спиърс държи на риба и чипс, пълнежа на чийзбургер от “Макдоналдс”, но без хлебчето, смокини, 100 сливи и… рамкиран портрет на принцеса Даяна. Риана се подсилва преди концерт с твърдо сварени яйца, пуешки бекон и пуешки наденички, а мнозина казват, че не може да живее без сладолед. Аксел Роуз обича да има на разположение пресен бял хляб и шампанско “Дом Периньон”, както и квадратна диня, ако сезонът го позволява. Били Айдъл е безкомпромисен в изискването си да разполага с продукти на американската компания “Пейпъридж фарм”, известна с бисквитите и кремовете си. Мерилин Менсън напук на страховития си вид държи да има в гримьорната си от прочутите бонбони “Гумени мечета”. Лейди Гага може и да разхожда сурови пържоли по сцената, но зад кулисите обича да похапва парченца сирена, положени върху лед. Хард рок групата “Ван Хален” настоява винаги да разполага в бекстейджа с херинга в сметана, бонбони ММ и лубрикант . Суперзвездата Марая Кери е доста скромна и за нея е важно да има кристална чаша с шампанско и сламка. Принс е нестандартен не само на сцената, но и зад нея. Затова неговата гримьорна винаги трябва да е заредена с кафе и чай, включително мед, лимон, пресен корен джинджифил, но и лекар, който да му постави инжекция с витамин B12.

Добрите приятелки Кейти Пери и Мадона са с дълги списъци с изисквания, сред които пресни биоплодове, но и сушени такива, маркови питиета, висококачествен мед, но и други неща като стотици сапуни и т.н. Дженифър Лопес обича ябълков пай със сладолед, както и зелено грозде без семки и държи всичко в интериора да е в бяло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме