Лиляна Павлова: Предвидени са средства за 400 нови линейки в новия програмен период по ОП „Региони в растеж“

В новия програмен период по ОП „Региони в растеж“ ще подкрепим реформата в Спешната помощ. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на откриването на новоизградения Център за ранна диагностика и профилактика на онкологични заболявания към УМБАЛ „Александровска”, съобщи „Фокус”.

„През 2009 г. направихме преоценка, за да направим целенасочено финансиране. 280 млн. лева имахме и трябваше да решим как да ги инвестираме. Приехме решението, през Програмата за регионално развитие, да инвестираме основно в дейности свързани с лечението на онкологичните заболявания и 40 здравни заведения да получат високотехнологична здравна апаратура“, заяви министър Павлова.

„В новия програмен период отново по ОП „Региони в растеж“ ще подкрепим реформата в сектор „Спешна помощ”. Имаме предвидени 160 млн. лева, с които почти всички населени места, минимум 200 общини всички центрове на спешна помощ, включително и поделенията им в малките населени места, ще получат комбинация от финансиране“, обясни регионалният министър.

Лиляна Павлова посочи, че е предвидено да бъдат закупени 400 линейки.

Министър Павлова обясни, че целта е тази инвестиция да има своя интегриран подход и да има смисъл в това, което се прави. Тя благодари на екипа на МЗ.

„Имате още един проект, за който сте кандидатствали при нас по линия на фонд „Джесика“. Ще направим всичко възможно със средствата за реинвестиция да подкрепим новия проект на болницата“, уточни Лиляна Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини