Шофьор отнесе пешеходка в Русе

Шофьор на лек автомобил Шкода Октавия" блъсна посред бял ден пешеходка на кръстовището между бул. "Цар Освободител" и ул. "Петко Д. Петков" в Русе, съобщиха от полицията. 42-годишният П.П. не пропуснал на ляв завой пресичащата Х.Р. /30 г./ и я помел на платното.

Жената е откарана и оставена за лечение в МБАЛ - Русе. При медицинския преглед се оказало, че тя е с натъртване в областта на таза и хематом на главата. Случаят се изяснява от Пътна полиция.

Заради зачестилите случаи на пометени минувачи по "зебри", от м.г. полицаи дежурят в пикови часове по най-натоварените кръстовища в крайдунавския град. Временната мярка не даде резултат.

От общината очертаха пешеходни пътеки на възлови места в града с предупредителни надписи на български и английски език, но и те се оказаха недостатъчни. Минувачи се оплакват, че шофьорите на автомобили не спазват предимство на "зебра". Водачите пък ги обвиняват, че пресичат улиците безразборно.

За полугодието в Русенско са станали 835 автопроизшествия. При 191 от тях са убити 14 души, а 227 са ранени. Само в три случая са виновни пешеходци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони