Борислав Цеков: Преялият с власт Реформаторски блок е генератор на проблемите в управлението

Премиерът е прав в едно - тези проблеми в управлението не са създадени от опозицията, а от слабости в самата управленска конфигурация, в самото управление. Още миналата година, когато бе създадено това правителство нашата оценка, а и прогноза беше, че тази коалиционна форма е заредена с хронична нестабилност и генераторът на тази нестабилност е именно Реформаторксия блок. Това заяви в студиото на "Денят на живо" по Канал 3 Борислав Цеков от Института за модерна политика.

Реформаторският блок на базата на мандата, който има от избирателите получи прекалено много власт. През годините се спекулираше "този преял с власт - онзи преял с власт" - никога не беше точно така, но сега има една малка политическа сила с няколко процента доверие, която държи почти половината министерски ресурст в държавата, заяви още Цеков.

Тази диспропорция между реалното доверие на избирателите и властта, която консумират, дълбоките различия в управленския маниер и стил, които имат от една страна ГЕРБ, а от друга Реформаторския блок, които като маниер не е нищо по-различно от това, което беше СДС на Иван Костов, категоричен е Цеков.

Тези перманентни скандали, арогантност, напрежение, всеки който не е с тях веднага е обозначаван на ченге, на Путин - това е маниер и манталитет и не е нищо ново, категоричен е Цеков. По думите му, когато тези хора се сдобият с власт започва един безогледен реваншизъм.

Според юриста Реформаторите са генератори на проблемите в управлението, заради неслучващите се реформи в тези ключови сектори, които те поеха отговорността да управляват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини