Оправдаха кмета на Ямбол

Кметът на Ямбол Георги Славов, който е на кормилото на града вече трети мандат, бе оправдан по обвинението в престъпление по служба от Апелативен съд - Бургас. Състав на съда с председател Деница Вълкова и докладчик Пламен Синков, оповести решението, с което бе отменена присъдата на Ямболския окръжен съд от 14 ноември 2011 г.

Първата инстанция призна Славов за виновен за превишаване на правата и злоупотреба със служебното положение и го осъди на 3 години и 8 месеца затвор, както и на лишаване от право да заема длъжност кмет на община. След това, два състава на Апелативен съд Бургас потвърдиха ефективната присъда на ямболските магистрати, но два пъти ВКС връща делото за ново разглеждане от фазата на съдебното заседание на втората инстанция заради процесуални пропуски и неточности в мотивите.

Вчера присъдата бе отменена.

Славов бе обвинен че от септември 2008 г. до март 2010 г., за да набави облага за „Диана комекс I" ЕООД в размер на 2,090 млн. лв., е нарушил служебните си задължения, превишил властта и правата си при възлагането, сключването на договор и изпълнението на обществена поръчка за изграждането на улични водопроводи и улична канализация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони