Владислав Горанов за хакерската атака: Ако нямаше нито една електронна услуга на НАП, днес нямаше да имаме този казус

Спецсъдът оправда кмета на Батак

Кога имаме право на обезщетения за безработица

Сграда се срути в Мумбай, четирима души са загинали (СНИМКИ+ВИДЕО)

Пуснаха нов самолет с 6 маршрута от и за Варна

Регистриран е първи случай на морбили в Старозагорско

Експертен център по муковисцидоза заработи в УМБАЛ „Св. Марина“ 40 лекари от различни специалности ще консултират пациенти с рядкото заболяване

Столичната полиция издирва 74-годишна жена

Окръжният съд в Търново е изпълнил препоръките по одитния ангажимент за даване на увереност

Руски туристки намериха писмо в бутилка

Никол Шерцингер – изкусителна сирена в бяло

Пиян катастрофира с АТВ

Морска изложба привлича десетки посетители

Румен Петков: Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа за левицата от Освобождението

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

ММС и БСТ подкрепиха кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете“

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор подкрепят кампанията на Министерството на земеделието и храните „Купи жива елхичка, помогни на дете“, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

МЗХ, чрез горските предприятие, ще предостави за закупуване живи елхички в общо 18 областни центъра. Адресите, откъдето те могат да се купят са публикувани на сайта на ведомството. Събраните средства от продажбата на коледни дръвчета ще бъдат предоставени на Сдружение „Аутизъм Днес” в подкрепа обучението на специалисти за работа с деца с аутизъм.

Елхички ще закупи и Българският спортен тотализатор като те ще бъдат дарени на училища и детски градини в страната. Кампанията ще продължи до 15 декември.

„За нас беше изключително важно да се включим в кампанията, за да помогнем на тези деца. Защото те са нашите деца и е много важно да получат възможност за социално интегриране. Министерството на младежта и спорта ще се ангажира с още по-голяма подкрепа за децата от аутистичния спектър, защото и практиката, и много изследвания показват, че спортът за тези деца е не просто начин за възпитаване на физическа активност, не само начин за справяне със затлъстяването, което е характерно за една голяма част от тях, а е начин на живот, начин на социализиране. Не са малко примерите, които показват добрите резултати в тази посока. Едни от най-добрите терапии са със спорт“, заяви заместник-министърът на младежта и спорта Нина Найденова.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева призова повече хора да се възползват от кампанията и да закупят елхичка.

„В навечерието на най-светлите празници пак искаме да кажем на всички: „Нека да спасим живо дърво, нека да спасим елхичка, нека да спасим гората“ и да добавим: „Искаме да помогнем и на дете“. Искам специално да благодаря на министерството на младежта и спорта за това, че бяха първите, които откликнаха и то изключително сериозно и показаха съпричастност към този проблем. В моя роден град Сливен правим същата кампания и там на местно ниво се включи нашата шампионка Станка Златева. Спортистите, очевидно са хора, които имат една идея повече съпричастност от всички“, заяви министър Танева.

Тя благодари на публичните личности, застанали с имената си зад каузата – Георги Мамалев, Деян Славчев – Део, Поли Генова, Калин Сърменов, Петър Стойчев и др.

„Всяка помощ е безценна за нас, а още по-безценно е обучението, което се прави за специалисти от цялата страна по световни стандарти. Тези специалисти работят в ресурсните центрове и в масовите училища и в специалните училища за деца с аутизъм, които са все повече. Безценна е подкрепата Ви и сме ви много признателни“, каза Владислава Цолова, представител на сдружение „Аутизъм днес“.

Кампанията бе подкрепена и от 11-кратния носител на Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев.

„Напълно подкрепям кампанията и мисля, че разпознаваемите спортни личности в България и хората на изкуството трябва да подкрепят децата на България, независимо какви са техните затруднения. Днес съм сред Вас не само като човек, който е постигнал много в своята област, а и като родител, защото знам какво е да имаш деца и твоите деца да имат трудности. Мисля, че чрез спорт ние можем да помогнем на тези деца и аз заставам със своето име и ако някои от тях имат необходимост, басейнът е винаги отворен. Добре са дошли“, заяви Стойчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.