Бургас "звъни" с четири хорни

- Песента "Бургаски вечери" звучи на всеки кръгъл час

Бургас вече "звъни" със свой собствен сигнал на всеки кръгъл час. Мелодия с мотиви от емблематичната за града песен "Бургаски вечери" се чува от четири хорни /тръби/, поставени на покрива на общината. Озвучителната система е дарена от известна бургаска фамилия. "Роговете" , монтирани на покрива на кметството звучат от 17 часа следобед до 21 часа вечер, на 60 минути.

Озвучителната система е специално поръчана и конфигурирана. Тя ползва качествен усилвател и многофункционален плейър. Може да се командва и през интернет. Силата на звука е регулирана така, че да не дразни ухото, но да се чува достатъчно далеч - по двете централни улици, които местните наричат "Стъргалото". Това са "Александровска" до площад "Тройката" и улица "Богориди". През лятото системата ще се пренастрои автоматично, като ще отбелязва часовете от 18.00 до 22.00 часа.

От кметството в морския град вече обявиха и конкурсът за най-оригинална празнична украса „Да украсим Бургас“ – 2015 година. Авторите на най-атрактивните предложения тази година ще получат специален сувенир и подаръчни ваучери за посещение на остров Света Анастасия и Туристически комплекс „Акве Калиде“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони