Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

„Лудогорец“ срещу унгарския шампион

„Левски“ ще лекува словашки комплекс

Изписаха от болница двама от ранените край Пловдив американски парашутисти

Херо Мустафа ще е новата посланичка на САЩ в България

Проверяват 15 къщи за гости във Варненска област Мониторингът е за 288 имота от общо 746 в страната за 82 млн. лева

Зоозащитници започнаха безсрочен протест пред резиденция „Евксиноград“ Зоват премиера да накара чиновниците да спазват законите

Вижте как австралийски питон изяжда огромен крокодил (СНИМКИ)

Whats App се срина в Европа и Латинска Америка

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена – за първи път на фестивала „Francofolies“ в Благоевград

9-годишна варненка спечели златото за авторска песен

Ангела Меркел: Санкциите срещу Русия ще паднат, когато видим, че се изпълняват Минските споразумения

Ремонтират манастира „Св. Св. Петър и Павел“ в Свищов В старата сграда на обителта от 1913 до 1836 година е пребивавал Неофит Бозвели

ЕК: България да създаде надеждна стратегия за разнообразяване на доставките на газ Страната ни трябва да постигне 27% дял на възобновяемата енергия до 2030 г.

Потвърдиха присъда за контрабанда на 200 кг тютюн в Бургас

Бургас „звъни“ с четири хорни

– Песента „Бургаски вечери“ звучи на всеки кръгъл час

Бургас вече „звъни“ със свой собствен сигнал на всеки кръгъл час. Мелодия с мотиви от емблематичната за града песен „Бургаски вечери“ се чува от четири хорни /тръби/, поставени на покрива на общината. Озвучителната система е дарена от известна бургаска фамилия. „Роговете“ , монтирани на покрива на кметството звучат от 17 часа следобед до 21 часа вечер, на 60 минути.

Озвучителната система е специално поръчана и конфигурирана. Тя ползва качествен усилвател и многофункционален плейър. Може да се командва и през интернет. Силата на звука е регулирана така, че да не дразни ухото, но да се чува достатъчно далеч – по двете централни улици, които местните наричат „Стъргалото“. Това са „Александровска“ до площад „Тройката“ и улица „Богориди“. През лятото системата ще се пренастрои автоматично, като ще отбелязва часовете от 18.00 до 22.00 часа.

От кметството в морския град вече обявиха и конкурсът за най-оригинална празнична украса „Да украсим Бургас“ – 2015 година. Авторите на най-атрактивните предложения тази година ще получат специален сувенир и подаръчни ваучери за посещение на остров Света Анастасия и Туристически комплекс „Акве Калиде“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.