Проучванията са категорични: витамин B 17 помага!

Проведени са много изследвания и са съставени много доклади на медицински случай, подробни отчети на диагностика, лечение, история на заболяванията и проследяване на отделните пациенти, които подкрепят теориите за лечение на рак с Летрил (Витамин B17).

Едно проучване установява, че той забава развитието на раковите клетки при животните и забавя разпространяването на туморите в белите дробове. През 80-те години са извършени изследвания от Д-р Канемацу Шункиура в Онкологичния център Мемориал Слоан Кетеринг, Ню Йорк, при които е приложен В17 на опитни плъхове. Резултатът е изчезване на тумора, предизвикан чрез инжектиране на ракови клетки.

Други 30 научни проучвания показват ефективността на витамин B17, като напр. в Европа е приложен В17 на 150 болни и 50% от тях са получили значително подобрение. При никои от тези изследваноя не е отбелязан смъртен случай. Това го определя според тези автори като едно полезно химиотерапевтично средство.

Летрил(Витамин B17) показва антиканцерогенен ефект в 2 лабораторни изследвания, когато се прилага с определени ензими, наречени глюкозидази. Това вероятно се дължи на факта, че ензимите водят до освобождаването на цианид от амигдалина, който убива раковите клетки в лабораторни условия. Но в тялото цианидът би увредил здравите клетки. Този проблем е основната трудност в много изследвания на рака.

Изследователите са разработили няколко лечения, които са насочени към фините разлики между нормалните и раковите клетки. Тези процедури се наричат целеви лечения. Друго проучване твърди, че Летрил (Витамин B17) може да направи раковите клетки по-чувствителни към радиация. Раковите клетки в центъра на тумори са с по-малко кислород от клетките в периферията на тумора. Липсата на кислород прави централните клетки по-устойчиви на лъчетерапия. В лабораторни условия Летрилът подпомага клетките да поглъщат повече кислород. Това изследване е съобщено за първи път през 1978 г.

Националния институт за рака на САЩ (NCI) прави преглед на изследванията в областта на използването на Летрил за лечение на рак при хората. Две изследвания са проведени в края на 1970 и началото на 1980-те години. Първото клинично проучване разглежда безопасните равнища на Летрил (Витамин B17), и се е провело само при 6 пациенти, като се изпитва дозировката и различни начини на въвеждане наЛетрил. Въпреки че учените докладвали много малко странични ефекти, 2 пациенти са развили симптоми на отравяне с цианид, защото те яли сурови бадеми, докато приемали амигдалин. Второто проучване през 1982 г. проследява дали Летрил може да подтисне раковите тумори при 175 пациенти. От тях, само 1 пациент не се повлиял от него.

При систематичен преглед на публикациите през 2011 г., който разглежда лечението на рак с Летрил (Витамин B17) се посочва, че положителните резултати от лечението с Летрил идват когато той се приема в изчистен вид (като хранителна добавка например), а не в суров вид като ядки. Установено е също така, че е налице риск от цианидно отравяне, при прием на голямо количество сурови ядки, затова се препоръчва да се приемат екстракт от сушени кайсиеви ядки, както е в B17 Комплекс.

Д-р. Ернесто Родригес от Мексико през 1973 г. изследва 257 пациенти с диагноза иноперабилен рак на белия дроб във всички хистологични типове, клинични стадии и степени на функционалния капацитет, като ги третира интравенозно с Летрил в продължение на три седмици, както и орално, със или без интравенозно приложение. Пълна ремисия са имали 15 пациенти, 17-частична и 110 са стабилизирани за шест или повече месеца; 55% от пациентите са преживели 12 или повече месеца от датата на диагностицирането и 34,6% от началото на третирането. Авторите заключават, че използването на амигдалин е приемливо при пациенти с неизлечим рак на белия дроб. Няма данни за токсичност на Летрил.Повечето от лекуващите лекари при това изследване са съобщили независимо, че при пациентите обикновено се постигат и някои благоприятни ефекти. Те включват нормализиране на кръвното налягане при пациенти с хипертония, подобряване на апетита, увеличаване на хемоглобина и червените кръвни клетки и преди всичко намаляване на болката. Удължаване на продължителността на живота е най-голямата награда за много пациенти.

Д-р Binzel, в книгата си „Жив и здрав”, проследява живота на раково болни лекувани по методите на ортодоксалната медицина и на тези използвали методите на алтернативното лечение с Летрил. Той установява, че за период от 18 години, от 108 пациенти с метастазирал рак, при 76 от тях смъртта се е дължала на други причини, а не на основното заболяването. Накрая той казва : “Ако смятате само тези пациенти, които са оцелели пет или повече години, това означава, че резултатите ми са 287% по-добри от тези, съобщени от Американското онкологично дружество за лечение на метастатичен рак с класическите методи на лечение’’. В допълнение към клиничните резултати, получени от лекарите при лечението с Летрил на хора, има най-малко пет контролирани експерименти с мишки, които са показали определено, че Летрил (Витамин B17) има противораково действие. Те включват: (1)експерименти, извършени от ScindLaboratories на Сан Франциско през 1968 г., (2) изследвания в института Пастьор (Париж) през 1971 г. (3), тези от Института фон Арден (Дрезден, Германия) през 1973 г. (4), експериментите в SouthernResearchInstitutein 1973 (Небраска-САЩ), и (5) многобройни опити в Sloan-Kettering – САЩ през1972-1977 г. Въпреки всичко това, говорителите на класическата медицина провъзгласяват, че няма доказателства, че Летрил е ефикасен в борбата с рака…. Защо ли?

През 1982 при проучване с 175 пациенти е изследвано кои видове рак могат да се възползват от лечение с Летрил (Витамин B17). Повечето от пациентите в това проучване са с рак на гърдата, на дебелото черво или рак на белия дроб. Летрил се прилага чрез инжектиране в продължение на 21 дни, последвано от орално поддържаща терапия с ниски дози и процедури по определена схема. Витамини и панкреасни ензими са дадени като част от метаболитната терапия, която също така включва промени в диетата. Един пациент с рак на стомаха показва намаление на размера на тумора, което се поддържа в продължение на 10 седмици, докато пациентът е на терапия с Летрил. Пациентите отчитат подобрение в способността им да работят, както и други пациенти са заявили, че техните симптоми са се подобрили.

Витамин В17 вече се предлага и на българския пазар. Може да се закупи, както на тел: 02/ 822 03 12; 0876 766 800, така и в избрани аптеки. За повече информация на посочените телефони!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве