Коледен търг набира средства за социално слаби таланти

Коледен търг и изложба базар организират от Училището по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов” в село Русаля. Експозицията включва произведения на възпитаниците на учебното заведение. Тя ще бъде подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново, а откриването е на 18 декември от 17,00 ч. Водещи на базара на творбите на учениците ще бъдат популярните журналисти Иван и Андрей.

Коледният търг се организира от ръководството на училище „Димитър Екимов”, със съдействието и подкрепата на Община Велико Търново и кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Изложбата базар ще остане в града до 20 декември включително.

Училището по изкуства и занаяти за социално слаби деца “Димитър Екимов” е пилотен проект не само за България, но и за цяла Източна Европа. В него се осигурява безплатно образование на будни и даровити деца от бедни семейства и различни етноси. Идеята е те да получат равен шанс, индивидуален подход при работата на педагозите с тях, професионално отношение, защитена среда и отлична база за живот, споделят от ръководството.

Към училището функционира и общежитие, в което децата живеят целогодишно. Педагозите са убедени, че качественото образование, заниманията с изкуство и цялостната грижа за децата ще доведат до изграждането на нова ценностна система и умения за независим живот.

В момента училище „Димитър Екимов” има 17 възпитаници, които са от цяла Северна България. Те са разпределени в четири паралелки - подготвителна, първи, втори и трети клас. Освен задължителните общообразователни предмети, програмата включва засилено изучаване на изкуства - театър, музика, танц, рисуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони