На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Скандал в Сливен: Съпругът на съветничка от РБ запорира пазара и офиса на ГЕРБ

Сливенската строителна фирма „Билдинг“ наложи запор върху 19 общински имота заради неплатени 1,3 млн.лева за извършени ремонти в Сливен – съобщиха съветници от Града под Сините камъни.

„Да, има наложена възбрана“ – потвърди зам.-кметът по финансите Румен Иванов, но отказа подробности. Собственик и управител на „Билдинг“ е Тодор Дечев, а съпругата му Кръстинка Дечева е общински съветник от Реформаторския блок.

Наложената възбрана е върху атрактивни имоти в центъра на града. Сред тях са два имота на бул.“Хаджи Димитър“, офис на самото ларго, на къща срещу кукления театър, на туристическия център срещу сградата на кметството, включително и на двуетажната сграда, където е местната централа на ГЕРБ.

Възбрана е наложена и на 6 апетитни обекта на централния кооперативен пазар. Според източници на „Труд“, освен възбрана върху имотите, имало и запор върху общинските сметки.

Тази информация нито беше потвърдена, нито отречена. На мобилния телефон, посочен в сайта на „Билдинг“, отговори жената на Тодор Дечев – Кръстанка Дечева. „Аз съм само съпруга. Той е управител на фирмата. Но не може да разговаряте с него, защото има две срещи“ – каза лаконично тя и прекрати разговора.

Според източници на „Труд“, „Билдинг“ си търси парите основно по договор за изграждане на алеи в гробищния парк, имала да получава доплащане от около 300-400 хил.лева за основния ремонт на концертната зала „Сливен“ на стойност 2 млн.лева.

„Билдинг“ работи по много обекти от капиталовата програма на Сливен от три мандата насам – при управлението на бившите кметове Йордан Лечков и Кольо Милев.

През 2009г. общината присъди на Тодор Дечев голямата си награда за принос в местната икономика на името на Добри Желязков-Фабрикаджията.

Запорът върху апетитното общинско имущество е бил наложен в края на ноември, когато новата общинска управа тепърва стъпваше във властта. За него обаче се разбра едва сега.

Скандална подробност е, че на заседанието на местния парламент на 4 декември Кръстинка Дечева бе избрана за член на постоянната общинска комисия за предотвратяване на конфликт на интереси. Реформаторският блок, чийто представител е Дечева, е партньор на управляващата в Сливен партия ГЕРБ.

Официално изявление за скандала все още няма от администрацията. Не е ясно какви ще са следващите стъпки, дали ще се търси взаимен компромис между двете страни или започва продажба на имотите.

Централният пазар в Сливен бе построен в началото на 90-те години от миналия век със средства от дарение на сливенски възрожденец.

Годишните приходи от наеми, които влизат в общината, са за 1,2 млн.лева. Част от тях, по волята на дарителя, се изразходват за нуждите на образованието на сливенските деца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.