Стотици в Разлог изпратиха в последния му път 14-годишния Наско

Разлог се прости и изпрати нелепо загиналия осмокласник - 14-годишния ученик Атанас Мишков. Стотици се стекоха за погрeбението на детето, което загина след като неукрепена футболна железна врата му падна върху главата и го уби по време на час по физическо възпитание.

На поклонението в дома на опечаленото семейство бяха кметът на общината Красимир Герчев и председателят на общинския съвет Мария Копанарова.

Лекарите в столичната клиника "Пирогов" се бориха за живота му, но момчето беше с тежка черепно-мозъчна травма и мозъчен кръвоизлив. Почина в неделя през нощта, навръх имения ден на баща си Николай.

Прокуратурата в Разлог образува досъдебно производство по случая. Разследващите установиха, че вратата - убиец не е била закрепена към външната мрежа на спортната площадка. Укрепителният елемент липсва, най-вероятно е откраднат.

Целта на разследващите е да установят причините за инцидента - дали е в резултат на немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност и имат ли отговорност определени лица за разигралата се трагедия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини