Обвиниха Адел в кражба на песен на кюрдски изпълнител

Почитатели обвиниха Адел в копиране на песента "Million Years Ago" от новия й албум "25", която според тях е открадната от кюрдския изпълнител Ахмет Кая, пише "Индипендънт".

Става въпрос за песента му от 1985 г. "Acilara Tutunmak" ("Clinging to Pain"). В социалните медии в Турция се развихри голям дебат за кражбата на песента от Кая, който почина през ноември 2000 г. Той е известен кюрдски изпълнител от Малатия, който почина през 2000 г. като изгнаник в Париж, предава БГНЕС.

Според мнозина Адел едва ли е копирала песента на Кая умишлено, просто тя има мелодия, звучаща подобно и в много други песни. Вдовицата на кюрдския певец Гюлтен Кая също сподели, че не вярва суперзвезда като Адел да е направила това.

Говорител на певицата все още не е коментирал спекулациите. Албумът й продаде над 1 милион копия само в първите 10 дни и стана най-бързо продаваният албум във Великобритания, побеждавайки предишния рекорд на „Be Here Now" от Oasis за 1 милион копия за 17 дни преди да достигне седемцифрови продажби през 1997 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес