Кметът на Стрелча забрани пиратките и пиротехниката от 21 декември до 4 януари

Новият кмет на община Стрелча Стойно Чачов (АБВ) издаде специална заповед, с която забрани продажбата, хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други опасни предмети и запалителни материали за срок от 21 декември 2015 до 4 януари 2016 г. Нарушителите ще се санкционират според Наредба 1 за поддържане и опазване на обществения ред в община Стрелча с глоби от 20 до 100 лв.

Забраната на 38-годишния кмет се отнася за "улици, паркове, културни и увеселителни заведения и други места с масово струпване на хора" и не само за курортния град Стрелча, но и за съседните села Дюлево, Смилец, Блатница и Свобода. На жителите и гостите на общината изрично се забранява употребата на пиротехнически средства в лични и обществени превозни средства, закрити помещения в близост до здравни заведения, училища, детски градини, църкви, в централната част на Стрелча и останалите населени места, пише още в заповедта.

Зарята, бенгалският огън, бездимните фонтани и конфетите все пак са позволени, но търговците задължително трябва да разполагат с разрешително за продажбата им, да дават писмена инструкция за употреба и сертификат за качество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони