Централен булевард в Русе се превърна в сметище

Зелените площи край централен булевард в Русе са се превърнали в сметища. Те се появиха през изминалата седмица, когато стотици камиони изчакваха в километрична опашка, за да излязат през граничния пункт Дунав мост, тъй като беше въведено задължителното безкасово плащане на таксите за преминаване, съобщи БНТ.

Докато чакаха да преминат Дунав-мост шофьорите изхвърляха отпадъците направо край пътя, защото контейнери почти няма. А да стигнат до тях трябва да излязат от кабината на камиона, но колоната се движи, макар и бавно.

“Няма, освен в Румъния. И там стават опашки, но няма такива боклуци. Хората си чистят.”, казва Севгин Ахмедов, който е сред шофьорите, които пътуват из цял свят и казва, че такава мръсотия не е виждал никъде.

Работници наети от Общината почистваха боклуците край спирките. Мъжете казаха, че вършат това през две седмици и че няма достатъчно кошчета.

Със събрания боклук работниците напълниха ремаркето на малък камион. От местната управа казаха, че премахването на боклука от зелените площи край булеварда е техен ангажимент. И от отдел „Екология” направиха проверка на мястото и те започнаха да събират сметта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони