На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Прокуратурата иска Цветанов осъден за 6-те „Не!!!“

Прокуратурата продължава да настоява, че бившият вътрешен министър трябва да бъде осъден по т.нар. дело за 6-те „Не!!!“. Това стана ясно от обвинителната реч на прокурора във Върховния касационен съд (ВКС) по последното висящо дело срещу бившия МВР шеф.

Цветанов е обвинен, че е отказал прилагането на СРС спрямо бившия шеф на ГДБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, след като са били разрешени от съда. В исканията Цветанов написал шест пъти „Не!!!“. Процесът за втори път стига до ВКС. Първоначално Цветанов бе осъден на 4 г. затвор от две инстанции, но през юни ВКС върна делото в Софийския апелативен съд (САС) заради съмнения за пристрастност на предходните съдебни състави.

През септември друг състав на САС оправда Цветанов. Прокуратурата протестира и така се стигна до вчерашното заседание във ВКС.

Прокурорът вчера настоя процесът отново да се върне в САС, защото предишният съдебен състав е „нарушил правата за оценка“ и е „обслужил тезата на подсъдимия“. „Цветанов е бил задължен да разпореди СРС“, заяви прокурорът.

Според защитата не е така. Главният секретар на МВР посъветвал Цветанов да не разпорежда прилагането им, защото съществувал риск от разкриване на оперативен способ. Затова Цветанов отказал.

„Винаги съм се ръководил от законите и никога не съм ги нарушавал“, каза Цветанов пред съда.

ВКС ще се произнесе до месец.

Срещу Цветанов имаше още две дела. По едното – че е присвоил 50 000 лв в полза на Орлин Тодоров, оправдателната му присъда влезе в сила. Другото – че е допуснал безконтролно подслушване – вече е прекратено, тъй като прокуратурата се отказа от тезата си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.