Обявиха 1000 лева награда за намирането на убийци на козички

Хиляда лева награда дават за информация, която ще помогне за залавяне на , обявиха от Граждански клуб ЛИПА. Парите осигурил човек, пожелал анонимност, който настоявал да се намерят виновниците за касапницата.

Зоокътът на Старозагорските минерални бани бе създаден преди две години от Граждански клуб ЛИПА. Животните в него са дарение от граждани и неправителствени организации. Местната зооатракция бяха именно камерунските козички, наричани още биокосачки.

От сдружение ЛИПА съобщиха още, че вече са водени разговори за доставянето на още две камерунски козички и зайци, за да се попълни и възстанови зоокъта. Много старозагорци вече са се обадили, с желание да помогнат.

Апашите посегнаха на зооатракция в петък срещу събота през нощта. Вандалите са проникнали в огражденията за животните, скъсали са оградната мрежа, разбили са и катинарите. Следите от кръв издавали, че блеещите козички са били заклани на място, за да не вдигат шум. Едва сутринта кметът на курортното селище информирал полицията за разбития зоокът. По чудо от набега на извергите са се спасили женските козички, които са били бременни и отделени в друго помещение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони