Студент в реанимация в Благоевград, след като прокърви от алкохол

25-годишният Д. Димитров, студент в Благоевград, е приет по спешност в реанимация на благоевградската болница, след като прекалил с алкохола. Инцидентът станал в навечерието на студентския празник, съобщава struma.bg.

Младежът, който е от Видин, се почерпил със солидно количество уиски на купон с приятели. Сбирката започнала още от обяд в неделя. След като изпил близо бутилка алкохол, състоянието на студента рязко се влошало. Потърсил лекарска помощ през нощта, когато получил и кървене. След консултация от хирург е приет по спешност за интензивно лечение в МБАЛ - Благоевград.

„Пациентът е приет в нестабилно състояние с кървене от стомашно-чревния тракт, след предприетите спешни действия кървенето е овладяно, провеждаме интензивно лечение под активно наблюдение в реанимация”, каза началникът на хирургия д-р Димитър Димитров.

На младежа предстоят допълнителни изследвания за уточняване на източника на кървене с извършване на гастроскопия, тогава ще бъде поставена и точната диагноза. Според лекарите се касае за кръвоизлив, провокиран от повръщането на погълнатия във високи дози алкохол.

Това е вторият случай с млад мъж, който попада само за седмица за лечение в реанимация след консумация на огромни дози алкохол.

30-годишният сервитьор С. Чаушев, които живее на квартира в Благоевград, бе поставен на апаратна вентилация за овладяване на критичното му състояние. При него след направените изследвания бе установена освен алкохолната интоксикация и тежка двустранна пневмония с дихателна недостатъчност. Състоянието му вече е стабилизирано и вчера е преведен от реанимация във вътрешно отделение на МБАЛ - Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони