На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Плащаме по 70 лева средно с банкова карта

Между 70,40 и 72,40 лв. е средният размер на плащанията, които правят българските потребители при пазаруване с банкова карта, съобщи Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България. Средната сума непрекъснато намалява през годините, което показва, че българите все по-често използват пластиките и за дребни покупки.

Расте и броят на покупките по интернет. Според проучване, проведено в 10-те най-големи града у нас, близо 40% от потребителите пазаруват онлайн повече от веднъж в месеца, а 8% – по няколко пъти седмично. Облекло, техника и резервации на почивки са най-предпочитаните стоки и услуги в интернет. 60% от анкетираните са посочили, че предпочитат да пазаруват онлайн дрехи и обувки. 40 на сто купуват техника, а 39% резервират по интернет ваканциите си. Все още обаче българите предпочитат да плащат в брой поръчаните онлайн стоки или услуги. 40% от анкетираните използват наложен платеж, а само 18% – дебитна карта.

Обикновено има пик в онлайн пазаруването в предпразничните периоди, а обичайно най-много покупки по интернет се правят след работно време. Това се потвърждава и от проучване на Master Card, според което 53% от българските жени пазаруват най-много вечер след работа.

Райчева припомни, че от днес влиза в сила нова евродиректива за междубанковите разплащания, чрез която се намаляват разходите на търговците при плащания с банкови карти. Това вероятно ще намали разходите и за крайните клиенти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.