52-годишна пловдивчанка в ареста за фалшиви паспорти

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът взе постоянна мярка задържане под стража спрямо Лиляна Б., на 52 г. от град Пловдив, привлечена като обвиняема за преправяне на официални документи с цел да бъдат използвани и държане на материали, послужили за това – престъпление по чл. 308 ал. 7 от Наказателния кодекс.

На 3 декември 2015 г. при извършено претърсване в дома на Лиляна Б. в гр. Пловдив са били открити 7 български документи за самоличност, собственост на различни лица, съобщава PlovdivskiNovini.bg.

Досъдебното производство, разследващо дейността на Лиляна Б., е започнало след постъпил сигнал от ДАНС, че при щателна митническа проверка на ГКПП-Капитан Андреево у нейна родственица са били намерени три броя преправени български паспорти и две бланки за съставяне на неистински английски и финландски паспорти. Установено е, че Лиляна Б. е дала петте документа на родственицата си, за да ги пренесе през митницата, като след влизането в Турция е трябвало да ги получи обратно.

Районен съд-Пловдив е преценил, че искането на Районна прокуратура-Пловдив е основателно, тъй като Лиляна Б. има опасност да извърши друго престъпление.

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив в тридневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини