Нов кошмар за „Левски“ в Ловеч

Ловеч отново причини кошмари на „Левски“ за купата на България - 3:0 след продължения в луд четвъртфинал.

За седми път „синият“ гранд гостува в този град в турнира, като никога не е печелил. За четвърти път „Левски“ се изправя срещу „Литекс“ на неговия терен в елиминации от един двубой и всеки път отпада!

А сценарият изглеждаше различен...

Гостите удариха греда в началото, а в 32-рата минута вкараха и гол - Владимир Гаджев го стори, но попадението бе отменено заради засада. Повторенията показаха - такава няма.

Грешките на съдийската бригада с главен герой Таско Тасков станаха доста до края.

В 62-рата минута Елтон от „Литекс“ бе изгонен с директен червен картон, като това май бе единственото ключово решение в двубоя, което реферите не сбъркаха.

10 минути по-късно Данило Асприля от домакините бе съборен от Максимилиан Карнер, но дузпа не бе отсъдена. И пак изглеждаше, че арбитърът бърка.

И при 0:0 мачът отиде в продължения, диктуван от гостите с 11 срещу 10 футболисти. Линел Китамбала изпусна златен шанс с глава в добавеното време да прати победата в синьо.

Но в 102-рата минута Арсенио Нунеш вкара за отбора с човек по-малко след пас на играча на мача Асприля.

После пак колумбиецът проби мощно през центъра и изведе Кирил Десподов сам срещу вратаря, а младокът реализира - 2:0.

Пак Десподов довърши гранда с трети гол и огромната „синя“ агитка не вярваше на очите си. Люпко Петрович, завърнал се за четвърти път като треньор в Ловеч, триумфира бурно край тъчлинията. Настана и бой между левскари и полицаи.

„Литекс“ е на полуфинал, „Левски“ и тази година няма да се бори за трофея, който е печелил за последен път преди 7 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ