На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Директорът на „Шейново“: Ако не се промени здравната система, ще затънем

Данъкът върху вредните храни е икономически и е към хората, занимаващи се с данъци. По-скоро не трябва да има вредни храни. Отговорността за здравето на нацията е отговорност на всяка отделна държава в ЕС, посочи директорът на болница „Шейново“  в София д-р Румен Велев пред БНТ. Има много тревожни факти, че нацията не е в добро здраве. Това финансиране  показа, че не дава добри резултати.

И Здравната каса, и министерството, и лекарите, и пациентите не са доволни от системата, заяви директорът на болница „Шейново“. Като цяло здравната помощ в общественит или общински се финансира изцяло от Здравната каса, но нямаме някакви доплащания, които са свързани с така наречние „Избор на екип“. Бюджетите , които НЗОК има  са недостатъчни при този начин на работа на болниците. Идеята е да дадем по-добро здраве, адекватно на здравето в Европа. Ако не се промени тази система , ние само ще затъваме, посочи доктор Велев.

Психиатрията не е част от клиничните пътеки, заяви д-р Гълъбова директор на  психиатрична та болница „Св. Иван Рилски“. Категорично смятам, че Психиатрията трябва да влезе в системата на здравното осигуряване. Психиатричните болници са ужасно мизерни. Това не са болници, повечето са бивши казарми. Меко казано е архаичен начин на функциониране.

От 30 страни ние сме на последно място по полагане на грижи за хора с ментални проблеми. Психичноболните са отритнати и нежелани. Системата за социални грижи отказва да се занимава с тях. Единственото, с което сме в 21 век са медикаментите, с които работим и лекарите, заяви още доктор Гълъбова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.