Кметът на Смядово: Новият тотомилионер е добра поличба, дано общинска хазна се напълни

Цяло Смядово и околността се чуди кой е тотомилионерът, който спечели над 4 милиона лева от играта “Тото 2 – Зодиак”. Това е първата печалба в играта от създаването й през 2014 г. Досега никой не бил уцелвал печелившата комбинация от 5+1.

Новината се съобщава всеки ден по общинската радиоточка. Радиоводещият Тодор Андонов напомня на играещите тото да си погледнат попълнените фишове, защото късметлията е сред тях.

“Както вече сте разбрали, уважаеми радиослушатели, Смядово си има тотомилионер. Над 4 милиона ще влязат в нашата община от спортния тотализатор”. По този начин радиоводещият Тодор Андонов обявява в ефир новината, показа репортаж на БНТ.

Ударилият първия джакпот в играта е попълнил само първата колонка от абонаметния фиш на цена от 1 лев и 10 стотинки.

“Сложил си е тука една точица. Това означава за четвъртък и неделя си е пуснал клиентът и с едната колонка от първото теглене е улучил", коментира Веселина Желязкова, управител на пункт на Спорт тото в Смядово.

Откакто спортният тотализатор обяви, че милионерът е от Смядово, в градчето се обсъждат различни имена. Всеки от заподозрените отричал, но и съжалявал, че не отбелязал печеливщата комбинация от цифри.

“Аз го приемам като някаква поличба за града ни в навечерието на тези Коледни и Новогодишни празници, защото имаше една печалба от 8 000 лв. преди месец… Много често взеха да се случват в Смядово, дано общинската хазна по някакъв такъв начин се напълни”, коментира кметът на община Смядово Иванка Петрова.

Още повече, че печалбата е почти толкова, колкото годишния бюджет на малката община.

“Аз искам да му честитя и разумно да си харчи парите и в същото време, ако има намерение да прави някаква благотворителност, аз съм насреща. Имаме един дом за стари хора… съвместно можем да направим един ремонт, да направим едно добро дело”, казва още Петрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини