Общо 38 години затвор за извършителите на въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз

Общо 38 години зад решетките постанови Окръжният съд във Велико Търново за извършителите на въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз. 18 години при първоначален строг режим в затвора ще лежи Ивайло В. Той бе признат за виновен за това, че на 3 август 2011 год. заедно с Хосе М. и в съучастие с Иван Р. й Бойчо Т., са отнели сумата от 65 656 лв. от бизнесмена Атанас Атанасов, като го заплашили и простреляли.

В следствие на деянието те причинили на мъжа тежки и средни телесни повреди. Магистратите постановиха Ивайло В. да изтърпи наказание от 5 години лишаване от свобода за притежание на незаконно оръжие, още толкова за кражбата на автомобил, както и две години зад решетките за унищожаването на возилото.

15 години затвор постанови Окръжният съд за Бойчо Т., който бе признат за виновен за това, че улеснил извършването на престъплението, като предоставил оръжие на Ивайло В. и Хосе М. За незаконно притежание на оръжието и за унищожаване на автомобила, му бяха присъдени още общо 7 години и половина зад решетките

Съдът определи на Ивайло В. и Бойчо Т. да бъде зачетено времето от влизането в сила на мярката ,,задържане под стража”.

5 години лишаване от свобода при общ режим, в затворническо общежитие, постановиха магистратите за Иван Р. Обвинението против него бе, че предоставил на извършителите на грабежа информация за Атанас Атанасов, като по този начин ги е улеснил в извършването на деянието.

Тримата обвиняеми ще трябва да заплатят на Атанасов по 200 000 лева за неимуществени вреди и 15 000 лева за имуществени вреди, както и 1700 лева на собственика на откраднатия и унищожен автомобил.

Съдът потвърди мерките за неотклонение ,,задържане под стража” на Ивайло В. и Бойчо Т., и постанови мярка ,,домашен арест” на Иван Р. Присъдата на Окръжен съд - Велико Търново подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право