Пропаднали пътища застрашават трафика през зимата в Русенско

Пропаднали пътища в Русенско чакат ремонт от миналата година и вещаят трудна зима, биха тревога представители на общини на среща с областния управител на крайдунавския град Стефко Бурджиев. Критичен участък в района на "Метро" край Русе може да затвори пътя за Бяла. 45 м от асфалтовата настилка са нацепени и не е изключено отсечката да се срути. Тя е оградена и сигнализирана, но затруднява интензивния трафик. Ежедневно оттам минават над 2000 ТИР-а за и от Дунав мост.

Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ е уведомена още в началото на т.г., че трябва да възстанови трасето като стопанин на републиканската пътна мрежа, уточниха от общината. Подписаният споразумителен протокол с АПИ я задължава да поддържа входно-изходните участъци от пътя, но не и да ги ремонтира. От АПИ смятат, че пътят трябва да се оправи от "Метро".

Пропаднала подпорна стена на входа към град Бяла по пътя за Попово пък заплашва да срути канализационния колектор. Ако отпадните води се излеят директно в река Янтра, ще последва екокатастрофа. Компрометираният пътен участък от кръговото кръстовище до моста обхваща 30-40 м или една трета от платното.

Преминаването на товарни автомобили над 10 т е забранено. Движението е пренасочено по обходен маршрут през град Борово и село Пет кладенци. Той също се нуждае от ремонт.
Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони