Катастрофа окървави черен завой край Дунав

Пореден автомобилен сблъсък стана на покрит с печална слава участък от пътя Видин - Монтана край село Добридол. При катастрофата е ранен тежко млад мъж, съобщиха от полицията в Монтана.

Пътното произшествие е станало във вторник към 11.30 ч. Товарен автомобил "Мерцедес Атего", управляван от Стоян Г./129 г./ от София пътувал в посока към Дунав, когато на десен завой шофьорът загубил контрол над машината, тя навлязла в насрещното платно и блъснала "Матра Еспейс", зад волана на която бил Петър Н./35 г./ от село Дондуково. Ударът е бил жесток, лекият автомобил е премазан. Шофьорът в него е настанен в болницата в Лом с тежки травми на черепа, белия дроб и ръката.

"Пациентът е с опасност за живота, далакът му бе отстранен оперативно. Поставен е под постоянно наблюдение", каза шефът МБАЛ- Лом д-р Георги Савков. Петър Н. е шофьор в кравекомплекса на Димитър Зоров в село Добридол и пътувал всеки ден до работата си. Той има съпруга и син в първи клас, разказаха от селото.

Според първоначална информация причина за сблъсъка е несъобразената с пътните условия скорост на товарния автомобил. Водачът е проверен за алкохол, пробата е отрицателна. Стръмният участък по път III- 112 край Добридол е място на много тежки катастрофи. През февруари 2014 г. на него загинаха 5-ма гастарбайтери, тръгнали към Западна Европа. На кървавия път досега има над 10 жертви. "Участъкът е обозначен с всички необходими знаци, но ще разговаряме с Пътно управление да поставим и огромна табела с броя на катастрофите и жертвите!", заяви шефът на РУП- Лом Владимир Владимиров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони