Стефан Данаилов на 73 г.: Мария ми е непрекъснато в съзнанието, трудно е

Големият български актьор Стефан Данаилов става на 73 години днес.

Той сподели пред bTV, че поканил вкъщи студентите си, на които им предстои дипломен спектакъл, и им се извинил, че вече не може да им показва това, което трябва да изиграят, а може само да го изговори. 

Според него, днешните млади повече говорят, отколкото действат. Освен това те са „компютърджии” и книгата малко ги държи. „По-малко духовни са”, смята Ламбо.

Той разкри още, че покойната му съпруга Мария е била човекът, който поддържал контактите с хора. Имала цял бележник с телефони.

„Сега като съм сам, аз не търся никой. На домашния ми телефон разговарям с четири човека, те ме търсят на него понякога”, каза Данаилов.

Той с тъга сподели, че не може да се среща с много хора и да посещава представления заради отслабената си имунна система и опасността да хване някой вирус.

„Повече чувам какво става. Избягвам контактите с много хора. С тия вируси...”, обясни актьорът. Някои негови колеги пък му се сърдили, че не ги търси.

„Лошото е, че много от добрите мои приятели си отидоха. Това е проблемът – че оставам все повече сам”, констатира тъжно Ламбо.

Той призна още, че се опитва да се откъсне поне малко от спомена за Мария. „Непрекъснато ми е в съзнанието тази жена. Като се прибера вкъщи веднага ме обсебва тая мисъл. Ще станат две години. Много е трудно”, каза той.

„Никога пък не съм допускал, че такава липса ще бъде”, добави той.

Досега винаги така се е получавало, че около рождения ден на Стефан Данаилов има някаква театрална премиера.

„Аз правя едно събиране на 25-и, тя Мери го започна, един курбан на Росен (Цанков – сина на Мария от режисьора Вили Цанков), и аз продължих тази традиция. На 25-и събирам близки, приятели, лекари, които са помагали за Росенчо, които сега и на мен помагат. Тогава се обединява рожден ден и Коледа. И тая година пак ще го направя”, сподели артистът.

Видеоклип с разговора със Стефан Данаилов можете да видите ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица