На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Русенски адвокат и бивш шеф на ОИК крачи към затвора

Адвокат и бивш председател на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Русе направи още една крачка към затвора заради документно престъпление с имотна измама. Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ потвърди присъдата от 7 г. лишаване от свобода на Иван Иванов. Той няма право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с управление и разпореждане с държавно и общинско имущество, както и да упражнява юридическа професия за 7 г.

Апелативните магистрати постановяват Иван Иванов да плати пълния размер на имотната измама от 66 302,64 лв. В края на март т.г. Русенския окръжен съд постанови сумата да се подели солидарно със съучастниците му Венелин Манолов, Ангел Ангелов и Пламен Пенчев. Те получиха съответно по 6 г. и 5 г. лишаване от свобода. Всички трябва да платят и по 17 000 лв. глоба. Решеието може да се обжалва пред Върховния касационен съд /ВКС/.

Иван Иванов е признат за виновен, че е участвал в съставена схема за присвояване на чуждо жилище. През 2009 г. апартаментът бил продаден на трети, нищо неподозиращи лица, пише в обвинителния акт. Иван Иванов знаел за измамата, но помогнал трето лице да направи сделка с жилището. Собственичката му Росица Костадинова работела в Италия.
Действителните купувачи Албена и Меджид Ростон платили в брой 34 000 евро за жилището. Едва след като го ремонтирали и Росица се върнала, те разбрали за измамата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.