Д-р Адам Персенски: "Санофи" ще достави детски ваксини

За първи път от 18 месеца правителството и министерството на здравеопазването /МЗ/ ще може да внесе ваксини, съобщи в Русе зам.министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски. Те ще се доставят от фирма "Санофи". Тя е била единствената, която се е явила на третия пореден търг. Очаква се догодина и двете фирми производителки на такива ваксини в Европа да се явят на търга.

"Не е добре реимунизацията да се отлага, но това не е опасно и съществен проблем", уточни д-р Персенски. Нужно е семейните лекари и родителите да направят всичко възможно децата се имунизират.

Зам.министър Персенски участва в заключителната пресконференция по проекта "Eвропейско качество на здравеопазване чрез реконструкция и енергийна ефективност" в МБАЛ - Русе АД". Болницата получава оборудване за 8,518 млн.лв. от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет, с което ще повиши медицинското обслужване на пациенти в региона. По проекта се подобрява и здравната инфраструктура в болницата.

Въведената апаратурата ще се използва за високотехнологични дейности при диагностиката и лечението на злокачествени заболявания. Освен санираните сгради, е осигурена достъпна среда за хора с увреждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони