"Легендите" ще разтърсят "Булстрад Арена" в Русе

Най-новата супергрупа "Легендите" от четири поколения музиканти и най-големите хитове в българската рок музика през последните четири десетилетия ще разтърсят в четвъртък от 20,30 ч. "Булстрад Арена" в Русе.

Константин Цеков от ФСБ, Йордан Караджов от Сигнал, Митко Кърнев от D2, Любо Киров, Константин Марков и Стенли от Тангра разказват историята на българския рок чрез най-емблематичните си песни. "Малката Виена" е последната им спирка в турнето през Бургас, Варна, Пловдив, Габрово и София.

Музикалната рок епопея се разказва от самите автори и изпълнители на хитовете, пресъздадени в оригиналните им аранжименти. "Сто години", "Нямаше кой да ни каже", "Другия", "Обещание", "Може би", "Любовта, без която не можем", "Бъди какъвто си", "Пак ще се прегърнем","Има ли цветя" "Оловният войник" са само част от песните, които ще прозвучат на сцената. Евъргрийните ще се визуализират чрез специална мултимедия.

"Когато се събрахме с изненада открихме колко хубави български песни са написани. Едно е да ги слушаш по радиото, но когато започнеш да ги разучаваш и разбереш колко мисъл има зад всяка мелодия и аранжимент, уважението към авторите и изпълнителите се покачва многократно", признава Митко Кърнев.

Феновете в Русе ще видят любимците на няколко поколения в нови и нетипични за тях роли. Стенли ще пее хитове на D2, Данчо Караджов - на група ТЕ, а Любо - на ФСБ, като същевременно ще демонстрира уменията си на барабаните. Митко Кърнев ще опъне жиците с брилянтни партии на китарата.

Супергрупите обикновено се събират, за да издават нови парчета. БГ-музикантите в този проект са категорични, че е важно да си припомним и истинските Легенди. "Песните наистина са легендарни, защото всички сме създавали спомени върху тях, преживяли сме ги, а днес ги изпълняваме с нова енергия" - обобщава Данчо Караджов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес