България взе световните по волейбол и на грациите

През 2018-а България ще е домакин на три световни първенства. Страната ни заедно с Италия получи правото за втори път в историята да организира шампионата по волейбол за мъже след дебюта през 1970 г. Мачовете ще се играят в 4 града - София, Пловдив, Варна и Русе, а финалите - на Ботуша. На 15 януари в Лозана ще бъде обсъдена формулата на първенството. Тя обаче ще бъде една и съща за мъже и жени.

"Този факт е следствие от едногодишните усилия на Българската федерация по волейбол, които се увенчаха с успех - заяви президентът Данчо Лазаров. - Специална роля за спечелване на домакинството има категоричната подкрепа на българското правителство.“

На подписването на договора в Лозана присъства и спортният министър Красен Кралев.

След 31-годишна пауза България получи и първенството по художествена гимнастика. „Българските почитатели на най-женствения спорт, донесъл им толкова много радост и гордост с десетките си медали, отново ще станат свидетели на грандиозен спортен спектакъл, който ще доведе елита на световната гимнастика“, обяви емоционално Илиана Раева, президент на родната федерация.

Първенството ще е в „Арена Армеец“, която през последните години посреща Световната купа.

През 2017-а България ще е домакин и на шампионата на планетата по батут, реши още Изпълкомът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) в Лозана.

„С тези два турнира София слага страната на картата за следващия олимпийски цикъл“, каза шефът на ФИГ Бруно Гранди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт