Премиери от Los Angeles Auto Show 2015

Георги Луканов

Допреди няколко години автомобилното изложение в Лос Анджелис бе предпочитано предимно от американските производители. Сега салонът, който се проведе от 20 ноември до 1 декември, предложи над една дузина световни премиери, както и 50 местни.

Сред тях се открояват изцяло новото поколение Mazda CX-9, близнакът на Mazda MX-5 - кабриото Fiat 124 Spider, което ще се сглобява в Япония, Infiniti QX30, обновеният роудстър Mercedes SL, джипът кабриолет Evoque, модернизираният американски Ford Escape, купето на Honda Civic, обновеният седан Lincoln MKZ (американското Mondeo!), Nissan Sentra, който засега ще се продава само в Щатите, петметровият Buick LaCrosse, новият Hyundai Elantra, серийната суперкола Acura NSX, предсериен вариант на Subaru Impreza във версия седан, открит Volkswagen Beetle, както и Porsche Cayman GT4 Clubsport, който е първият заводски спортен автомобил на германците, създаден на основата на модела 911.

Mazda CX-9

Mazda представи новото поколение на кросоувъра CX-9 на салона в Лос Анджелис, там, където обичат големите всъдеходи и колите със свалящ се покрив. Продажбите на японския джип трябва да стартират през първото тримесечие на следващата година.

7-местният огромен кросоувър е получил по-агресивен дизайн и в сравнение с предшественика е по-малък като размери. Моделът обаче е получил удължено междуосие с 55 мм. Благодарение на това инженерите на компанията са успели да увеличат значително пространството за краката на пътниците на задния ред седалки.

Под предния капак на кросоувъра има 2,5-литров четирицилиндров бензинов двигател. Същия мотор ще получи новият наточен хечбек Mazda3 MPS. Мощността на агрегата е 227 к.с., 420 Nm е въртящият момент. Двигателят работи в комбинация с шестстепенна автоматична трансмисия. Базовата версия на автомобила е оборудвана със система за предно предаване, а като опция се предлага задвижване на всички колела.

Японският джип е с променени брони, модифицирана радиаторна решетка, нова светодиодна оптика, спойлер, 18- и 20-инчови джанти и изпускателна система с два накрайника.

В салона на кросоувъра са монтирани нови комфортни седалки, модернизирано арматурно табло, специално светодиодно осветление и информационно развлекателна система MAZDA CONNECT със 7- или 8-инчов сензорен екран. Освен това на разположение има (срещу доплащане, разбира се) аудиосистема Bose с 12 високоговорителя.

Honda Civic купе

Honda представи официално купе версията на новото поколение Civic за Америка. Става дума за автомобил, който в предната си част е идентичен със Civic седан, но отзад предлага скосена линия на покрива и атрактивна визия. Въпреки това японците твърдят, че купето е достатъчно просторно да пътуват комфортно петима възрастни.

Купето е с 48 милиметра по-широко от предшественика, а колесната база е увеличена със 73 мм. Пространството за краката на возещите се отзад е увеличено със 120 мм.

В стандартното оборудване на автомобила влизат LED дневни светлини, както и автоматични фарове. Също така имаме електрическа ръчна спирачка, подгряване на предните кресла, датчик за дъжд на стъклото, както и система за дистанционно стартиране на двигателя.

За първи път версията с три врати на тази хонда ще разполага с турбомотор.

Агрегатът е с обем 1,5 литра с мощност 176 конски сили и 220 Nm въртящ момент. Този агрегат ще се предлага с по-скъпата версия на модела.

Нормалната модификация на Honda Civic ще е с двулитров 4-цилиндров атмосферен мотор със 160 коня и 187 Nm въртящ момент. Агрегатът ще е с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна.

Мултимедийната система е с операционна система Android със 7-инчов сензорен екран с функциите Apple CarPlay и Android Auto, навигация и спътниково радио.

Lincoln MKZ

Ford промени визията на най-продаваната си кола от бранда Lincoln – седана MKZ.

С лъскавия MKZ от Ford ще конкурират вече наложилите се Cadillac, Mercedes C-Class или Audi A4. Lincoln няма да продава автомобили в Европа, като приоритетните пазари за марката са САЩ и Китай. Продажбите на рестилизирания модел ще започнат през лятото на 2016-а, като цените на лимузината ще бъдат обявени по-късно.

Под предния капак на обновения модел е монтиран 3-литров бензинов двигател V6 GTDI. Мощността му е 400 к.с. и 541 Нм въртящ момент. В този вариант американската кола може да се поръча с 19-цолови лети джанти, черни спирачни дискове и система за задвижване на 4-те колела с разпределение на тягата. Салонът пък може да е оборудван с алуминиеви педали, спортни седалки, а също така и карбонови декоративни елементи.

Освен това ще се предлага и модификация с двулитров бензинов мотор с четири цилиндъра, която ще е и базовата. Възможно е по-късно да се появи и хибридна модификация на седана.

Машината разполага с такива съвременни джаджи като адаптивен круиз контрол, камера за задно виждане, функция за автономно спиране и самостоятелно поддържане лентата на движение.

Автомобилът е с променен преден капак, модифицирана оптика, различни брони и нови огледала. В салона на седана са монтирани нови седалки, друга централна конзола, както и модернизирана информационно-развлекателна система.

Още премиери от изложението ще видите в новия брой на списание "Авто Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили