Ангелкова: Обмисляме да разширим групата на безплатните визи за руските туристи

Обмисляме възможностите да разширим групата на безплатните визи за руските туристи. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка със срещата ѝ с Олег Сафонов, председател на Федералната агенция по туризъм в Русия. Тя посочи, че смята да включи в нея пенсионерите, студентите и идващите по линия на санитарно-оздравителните програми.

„В непрекъснат диалог съм с Министерството на външните работи и с министър Митов, който подкрепя това наше предложение. Разбира се, бих искала да благодаря и за подкрепата на премиера Бойко Борисов в тази посока. Г-н Олег Сафонов приветства усилията, които полагаме да предложим такава мярка по отношение на допълнително облекчаване на визовите процедури", посочи министър Ангелкова. Тя заяви, че има готовност да бъдат открити допълнителни визови центрове при нарастване на интереса на руските туристи към България и уточни, че в момента има 21 такива.

„От руска страна – от Асоциацията на руските туроператори беше подчертано, че и в момента визите се издават от нашето посолство до два работни дни и не се чака на опашки. Изчакването е най-много от 2 до 4 минути. Не изискваме пръстови отпечатъци, което беше прието доста положително и ни насърчиха да продължим да работим в тази посока”, коментира министър Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини