На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Ангелкова: Обмисляме да разширим групата на безплатните визи за руските туристи

Обмисляме възможностите да разширим групата на безплатните визи за руските туристи. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка със срещата ѝ с Олег Сафонов, председател на Федералната агенция по туризъм в Русия. Тя посочи, че смята да включи в нея пенсионерите, студентите и идващите по линия на санитарно-оздравителните програми.

„В непрекъснат диалог съм с Министерството на външните работи и с министър Митов, който подкрепя това наше предложение. Разбира се, бих искала да благодаря и за подкрепата на премиера Бойко Борисов в тази посока. Г-н Олег Сафонов приветства усилията, които полагаме да предложим такава мярка по отношение на допълнително облекчаване на визовите процедури“, посочи министър Ангелкова. Тя заяви, че има готовност да бъдат открити допълнителни визови центрове при нарастване на интереса на руските туристи към България и уточни, че в момента има 21 такива.

„От руска страна – от Асоциацията на руските туроператори беше подчертано, че и в момента визите се издават от нашето посолство до два работни дни и не се чака на опашки. Изчакването е най-много от 2 до 4 минути. Не изискваме пръстови отпечатъци, което беше прието доста положително и ни насърчиха да продължим да работим в тази посока”, коментира министър Ангелкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.