Валери Симеонов: Христо Иванов и Радан Кънев взеха прибързано решение

Ние сме последователни в своята политика. Въпросните промени в конституцията бяха обсъждани 4-5 месеца. Съотношението между прокурорите от професионалното съсловие да не бъдат равни с тези, предложени от парламента, но това не беше прието. Въпреки това ние се обединихме около промяната в Съдебната система. Това каза лидерът на Патриотичният фронт Валери Симеонов в ефира на bTV.

Няма такова нещо като върховенство на Главния прокурор в България. Ние искаме да покажем на българския народ, че прокурорите са по-калпави от съда ли, запита се Симеонов. Министърът и г-н Кънев взеха прибързани решения, категоричен е патриотът. В РБ има ясен разнобой, сега се започва разместване в тази формация, не искам да се меся в техните дела, каза той. Няма грандиозен скандал, всеки си изказа мнението и се видя, че реформаторите имат две различни гледни точки за реформата. Мисля, че няколко хора просто ще се оттеглят, анализира Симеонов.

Ние ще подкрепяме правителството докато то се съветва с нас и спазва общата програма, която сме одобрили, категоричен е реформаторът. Ние нямаме стремеж към постове, припомни той. ДПС за пореден път се качи на последния закон на отминаващия влак. От тях нищо не зависи в това управление, не трябва да се спекулира, каза Валери Симеонов. ДПС са аутсаидери в този процес, промените в промяната на конституцията е взето от четири партии, а не от ДПС.

Никой не може да накара българите да спрат с варенето на ракия и да купуват боклуците в магазините, решенията за забрани в този сектор са абсурдни, категоричен е патриотът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини