Утре ще е облачно, максималните температури ще са между 3° и 8°

Атмосферното налягане остава значително по-високо от средното за месеца. През следващото денонощие ще се задържи облачно. От север, със слаб, в източните райони до умерен вятър ще продължи да прониква по-студен въздух. Само на отделни места, главно в Източна България, ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и североизточните райони - и слаб сняг. По-съществени разкъсвания на облачността ще има през нощта и в часовете преди обяд над Югозападна България. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, по-високи по морския бряг. Максималните ще са между 3° и 8°. Това съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде облачно и на отделни места, главно по южния бряг ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са 7°-9°, температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На места по северния склон на Стара планина ще прехвърча сняг. Слънчеви часове ще има преди обяд над масивите от Югозападна България. Вятърът ще се ориентира от север, ще е до умерен, с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

В петък ще бъде облачно. Само на отделни места, главно в Предбалкана и североизточните райони ще превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от север-североизток. Понижението на температурите ще продължи и минималните ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 2° и 7°. В събота вятърът ще се ориентира от запад и облачността от запад на изток ще се разкъсва и намалява. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, но сутрешните в по-голямата част от страната ще са под нулата. В неделя облачността отново ще се увеличи, но вероятността за валежи е малка. Още малко ще се затопли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето