Алексей Петров: Гардът е защитавал нападнат от бандити (обзор)

Гардът Ивайло Младенов, който изстреля девет патрона по двама младежи на столичния булевард “Черни връх”, е бранил нападнат гражданин. Това съобщи бившият командос и подсъдим по делото “Октопод” Алексей Петров.

Като писа “Труд” вчера, Младенов е бил охранител на Петров и свидетел по “Октопод”. “Имал съм отношение с компанията на бодигарда по време на президентските избори през 2011 г.”, каза бившата барета. Според Петров бодигардът се е притекъл на помощ на минувач, за да го спаси от трима криминални типове. Единият от бандитите насочил пистолет към гарда, затова той - в условията на неизбежна отбрана, е използвал оръжие.

Според полиция и прокуратура обаче гърмежите на “Черни връх” били предхождати от скандал между охранителя и ранените Марио Петров и Григор Илиев, които започнали да удрят гарда с шамари и ритници. По-рано те били забелязани да се навъртат край коли в охранявания периметър на офис сграда. Прокуратурата днес ще настоява пред Софийския районен съд стрелецът Младенов да остане за постоянно зад решетките.

Вчера делото “Октопод” продължи с разпита на трима свидетели, на които съдия Виктор Чаушев зададе множество въпроси. Бивше ченге от НСБОП обяви, че покойният бивш банкер и основен свидетел на обвинението Георги Цветанов му се оплаквал от бизнес спор с Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право