Уволнената съдийка Румяна Ченалова: Ще кажа за Цветанов и за Алексей Петров

Уволнената съдийка от Софийския градски съд Румяна Ченалова щяла да разкрие „много интересни обстоятелства“ около бившия съветник в ДАНС и основен подсъдим по делото „Октопод“ Алексей Петров и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Това заяви самата тя при поредното си явяване пред разследващите вчера, където бе разпитана като свидетел.

„Мен напоследък ме смущава нещо много интересно. Главният прокурор наблегна няколко пъти на обстоятелството как ми е разпределено делото „Октопод“ и нещеш ли ден-два след това се изправя Алексей Петров, който не беше споменал досега и дума, отличавал се е с една умереност и предпазливост, и казва: „двете каки (Ченалова и бившата й шефка – б.а.) ми направиха това, което ми се случи“, каза тя.

След това обясни, че главният враг на Петров е Цветанов. „Кой внесе обвинителния акт срещу Цветанов? Осъдиха ли го“, запита тя. - Когато се произнесе Върховният касационен съд, аз лично ще ви повикам и ще ви кажа какво знам за това дело. Може би тогава ще си дадем отговор на въпроса защо сега Алексей Петров“.

Ченалова уточни, че „интересните обстоятелства“ засягат присъдата от 4 г. затвор на Цветанов. Той получи наказанието на две инстанции по обвинението, че е отказал СРС. След това ВКС върна делото и Цветанов бе оправдан. Сега процесът е висящ пред ВКС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право