Банско посреща новия сезон без кал и разкопани улици

Курортът Банско е готов за старта на зимния сезон на 12 декември.

Кметът Георги Икономов удържа на думата си до 5 декември да приключат всички ремонти около водния цикъл и градът да посрещне туристите бляскав и чист.

"Напълно сме подготвени за началото на сезона. Искам да подчертая, че проблемът с разкопаните заради водния цикъл улици е решен. Нека се знае, че за последните 4 години успяхме да асфалтираме и благоустроим много от градските улици. Банско очаква силен сезон. Мина и генералната репетиция със студентския празник, хиляди млади хора избраха курорта за своя купон. Вярваме, че ще е така и през целия зимен сезон", заяви кметът на общината Георги Икономов.

Той издаде и заповед за забрана на строителството докато трае зимния сезон и тя влиза в сила от 11 декември.

Забраняват се строителните работи на всички обекти на територията на Банско. Спира се и разкопаването на улици, тротоари и общински площи в периода до 31 март 2016 година. Строежите трябва да се замразят и обезопасят, както и да се почистят всички строителни отпадъци.

"Ще въведем и ограничения на придвижването на камиони и автобуси по тесните улици и в района на начална станция на лифта. Особено строги ще сме към мръсните тежкотоварни автомобили, за да не позволим замърсяването на курорта. Обособени са паркинги за тези возила и рейсовете в началото на града", уточни кметът Икономов.

Градът вече има коледна премяна, всички хотелиери са се погрижили да осветят обектите си.

Цените няма да бъдат завишавани, казаха и ресторантьори и собственици на хотели. В Банско ще има цени за всеки турист и джоб. Нощувките ще почват от 30 лева в семейна къща и ще стигат до 150 лева за супер луксозните хотели.

Със стари цени ще посрещнат скиорите и в ски-зоната. Цената на еднодневната лифт карта няма да се повишава и тя остава 59 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини