Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

В Италия откриват приюти за разведени мъже

Едновременно в няколко големи градове в Италия се откриват приюти за мъже, преживели развод и останали без покрив над главата. Градските власти планират да създават тези приюти в пустеещи хотели, съобщава „Российская газета“, цитирана от „Фокус“.

Множество социологически изследвания показват, че все по-често след развод италианските мъже попълва редиците на т. нар. „нови бедни“ – бившите им съпруги ги гонят от дома, лишавайки ги от имущество и подслон, и така довеждайки ги до банкрут. Но появата на тази тъжна тенденция на Апенините далче не е толкова проста. По закон при развод мъжете са задължени да плащат издръжка не само за децата, но и да осигуряват на бившата съпруга стандарта на живот, към който е свикнала по време на брака. На практика това се изразява с голяма сума, средно около хиляда евро на месец, която е казва непосилна дори за работещите мъже.

В допълнение, в 58% от бракоразводните дела жилището се дава на жената и децата. Всички тези обстоятелства заедно помагат за стремителния ръст на броя мъже, които не могат да си позволят да плащат наем и често спят в колите си или в църкви.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.