Димитър Лазаров: Оставката на Христо Иванов е личен акт

Между първо и второ четене бяха приети важни текстове, освен договорените при "историческия компромис" през юли. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на комисията за промени в Конституцията Димитър Лазаров, по повод приетите вчера окончателно поправки.

"Изменението в Конституцията не се свежда само до парламентарните квоти, основното е разделянето на пленума на Висшия съдебен съвет", добави той. Лазаров коментира оставката на правосъдния министър Христо Иванов с думите, че "това е негов личен акт".

"Не мисля, че съдебната реформа е подменена. Г-н Иванов беше основен двигател на измененията в Конституцията. Но само с тези промени не бихме могли да говорим за съдебна реформа", посочи шефът на комисията за промени в Конституцията.

По думите му управляващите не се страхуват от разговори за прокуратурата, както заяви вече бившият правосъден министър Христо Иванов.

"Има място за дебат, но трябва внимателно да се види как да бъде променена Конституцията в тази й част, така че да не бъдат нарушени основните й принципи", каза още Димитър Лазаров. Той заяви, че не може да коментира кой ще седне в стола на Христо Иванов, като припомни, че право на министър-председателя е да предлага и назначава министрите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини