Пътен полицай с рекорд за осъдени шофьори, предлагали му подкуп (Видео)

В България, ако не взимаш подкуп, вече е новина. За съжаление скандалът с катаджията Сашо Тръпков, който бе документиран да взима 20 лева от шофьор, отключи в недобра светлина общественото мнение за професията пътен полицай.

35-годишният Николай Николов е известен в Кубрат, а и в цялата страна с прякора "Неподкупния". Той си го спечелва, защото е рекордьор в печеленето на дела срещу шофьори, предлагали му подкуп, разказват репортери на Нова тв.

Коментарите в интернет обаче не са в негова полза. Николай ги приема за обида, тъй като във форумите го наричат „уникат” или „неидентифицирано българско изкопаемо”. Обиден е и от отношението на съдията при последното дело, което води срещу поредния предложил му подкуп. На първа инстанция шофьорът е оправдан, защото се касае за 5 евро, а случаят е квалифициран като „маловажен” заради малката сума. На втора инстанция вече има осъдителна присъда. Едва след намесата на окръжния прокурор на Разград, който е наблюдаващ прокурор по случая.

Николай е от хората, които обичат това, което правят, въпреки че мечтата му не е била да бъде катаджия. Не се оплаква. В районното управление в Кубрат, където работи, заради недостиг на хора пътните полицаи изпълняват и други функции като тази да задържат незаконна сеч.

Николай и колегите му не смятат за справедлива нагласата на обществото, че пътният полицай е синоним на корупция. Те не одобряват въведените мерки след случая с подкупния полицай Сашо Тръпков, станал известен, след като любителско видео показа как прибира 20 лева от шофьор.

Въпросите като синоним на корупция ли е българския полицай и наистина ли да си честен е новина остават на заден план след срещата с полицай Николов. Остава и вярата, че служители като него не са единствени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини