На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Учител по английски стана шампион в спорта на Дан Колов

Между училищната дъска и тепиха – учител по английски език стана шампион по боен спорт, съобщи Нова тв. Един българин, който съвсем наскоро спечели европейската титла по граплинг. Това е модерният вариант на спорта, който превръща в световна легенда Дан Колов. Интересното обаче е, че освен шампион в боен спорт, Кристиян Попов се изявява и в класната стая като учител по английски език.

Само преди месец учителят по английски взима най-ценната победа на европейския тепих. Случайно или не, точно във Франция, само че 80 години по-рано, в същия спорт европейската титла грабва легендата Дан Колов. Модерният му вариант – Кристиян, пък се вихри не само на тепиха, но и в класната стая.

„Този спорт е много комплексен, има много техники, мислене, не всичко е борба. Това, че всеки ден по 5-6 часа ми се налага да си раздвижвам мозъка в училище, да преподавам, ми помага после и тук”, разказа Кристиян.

Общото е и друго – и в спорта, и в образованиет, за да победиш, трябва да си много корав състезател. Въпреки трудностите, Кристиян работи с еднаква страст и в залата, и в училище. Отвъд ентусиазма обаче се крие и друга истина.

„Не мога да се откажа от училището, за да се занимавам само със спорт. Трябва да имам и втори доход”, разказва учителят.

Съвременният Дан Колов не смята да се отказва, защото знае, че най-високите върхове за покоряване тепърва предстоят.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.