Учител по английски стана шампион в спорта на Дан Колов

Между училищната дъска и тепиха - учител по английски език стана шампион по боен спорт, съобщи Нова тв. Един българин, който съвсем наскоро спечели европейската титла по граплинг. Това е модерният вариант на спорта, който превръща в световна легенда Дан Колов. Интересното обаче е, че освен шампион в боен спорт, Кристиян Попов се изявява и в класната стая като учител по английски език.

Само преди месец учителят по английски взима най-ценната победа на европейския тепих. Случайно или не, точно във Франция, само че 80 години по-рано, в същия спорт европейската титла грабва легендата Дан Колов. Модерният му вариант – Кристиян, пък се вихри не само на тепиха, но и в класната стая.

"Този спорт е много комплексен, има много техники, мислене, не всичко е борба. Това, че всеки ден по 5-6 часа ми се налага да си раздвижвам мозъка в училище, да преподавам, ми помага после и тук”, разказа Кристиян.

Общото е и друго – и в спорта, и в образованиет, за да победиш, трябва да си много корав състезател. Въпреки трудностите, Кристиян работи с еднаква страст и в залата, и в училище. Отвъд ентусиазма обаче се крие и друга истина.

"Не мога да се откажа от училището, за да се занимавам само със спорт. Трябва да имам и втори доход”, разказва учителят.

Съвременният Дан Колов не смята да се отказва, защото знае, че най-високите върхове за покоряване тепърва предстоят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини