Бащата на третия атентатор в "Батаклан": Ако знаех, че ще извърши това, щях да го убия

Родителите на третия атентатор от "Батаклан" - Фуед Мохамед Агад, са поддържали редовен контакт със сина си, съобщава германският вестник Die Welt.

Бащата на един от терористите, отговорни за атаките в Париж, потвърди, че най-малкият му син Фуед е бил заедно с големия си брат Карим в Сирия.

"Той ни излъга. Остави ни да си мислим, че отива на почивка, а вместо това е заминал за Сирия", разкри родителят, допълвайки, че в най-лошите си кошмари си е представял, че синът му ще загине в Сирия или Ирак, "но не и че ще се върне, за да извърши това".

Бащата обясни, че за последен път е имал контакт със сина преди четири месеца в Skype. "Както винаги, той не каза нищо за живота си, къде е и какво прави. Отговори само, че е добре и често споменаваше за джихада. Не беше той, беше различен човек. Някой, който е с промит мозък", разказва мъжът.

"Бих предпочел той да беше загинал там, а не тук. Ако знаех, че някой ден ще извърши това, щях да го убия", призна бащата на Фуед.

Майката, която от 2007 г. е разделена с мъжа си, също е контактувала често със сина си.

"Получавах всеки ден новини от него. Но не разказваше за това, което прави. Той беше в Сирия заедно с жена си", поясни тя.

Веднъж, след като вече спряла да задава въпроси, дори му изпратила пари. "Бяха за някой, който ще му помогне да избяга от тази страна", разказа майката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят