Крадци на кабели предизвикаха пожар в съоръжение на ЧЕЗ в София, 50 фирми останаха без ток

Крадци на кабели предизвикаха пожар в съоръжение на ЧЕЗ в центъра на София. Без електрозахранване са 50 фирми, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ, цитирани от "Фокус".

Крадците са обелили медния екран на кабел средно напрежение в колектор на компанията. Без електрозахранване саофиси, магазини и други стопански клиенти на кръстовището и в подлеза на ул. „Ген. Гурко“ и бул. „Васил Левски“.

„На място са екипи на Пожарната и след като те приключат своята работа ще преминем към действия по отстраняване на щетите от кражбата и възстановяване на електрозахранването на засегнатите от кражбата клиенти. Уверявам, че ще направим това по най-бързия възможен начин“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ настоява за законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи. Компанията призовава посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини