Неизвестен гръмна крадец на царевица

24-годишен мъж, влязъл посред нощ в нива да краде царевица, е прострелян от неизвестни лица.

Раненият е в болница, стрелецът се издирва, съобщиха от полицията в Монтана.

За екшъна разказал пред доктори и криминалисти лично простреляният апаш - Пламен С. от село Медковец.

Към 1.15 ч. през нощта в четвъртък младият мъж пристигнал окървавен в Спешното отделение в болницата в Монтана. Медиците установили, че мъжът има прострелна рана в дясната подбедрица и го превързали. "Пациентът е със средна телесна повреда, животът му не е в опасност", заявиха лекарите.

В болницата пристигнала и полицейска група, която разпитала ранения. Пламен С. признал, че в сряда към 22 часа отишил с три чувала в нива между селата Сливовик и Славотин, за да краде царевица.

След като напълнил един от чувалите обаче апашът видял да приближава лек автомобил, излязъл от блока с царевицата и залегнал в канавка край пътя. Когато колата била на 30-40 м от него, се разнесъл гръм. Автомобилът продължил и когато изчезнал в нощта, крадецът станал и тръгнал. Чак тогава усетил, че е прострелян. По случая е образувано досъдебно производство, заявиха от полицията.

"Заради лошото време през есента тежките машини не влязоха в нивите и остана доста неприбрана царевица. Крадци често върлуват из масивите и стопаните са наели гардове да ги пазят", споделиха фермери от района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони