Турист почина на бул. „Мария Луиза“ в столицата

Емил Радев: Хакването на базата данни на НАП е политическа поръчка

Къща на клошар изгоря до основи в Дичин Огнеборци спасили стопанина от пламъците

ЗК Лев Инс е готова да съдейства на институциите срещу киберпрестъпността Изявление на ЗК Лев Инс по повод кибератаката в НАП

Най-малко 32 жертви на мълнии в Индия, десетки са ранени

8 европейски държави създават механизъм за разпределение на спасени мигранти

25-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа в Русе

С 3% повече новородени в Шуменско

Мъж наръга 50-годишна жена в корема в Плевенско

Съдят надрусан шофьор без книжка, карал кола с фалшиви номера

66-годишен мотоциклетист е загинал при катастрофа край Кърджали

Сестрите Стоеви ще продължат да играят за България

Руското министерство на отбраната: Самолетите ни не са нарушавали въздушното пространство на Южна Корея

Дезинфекцират паркингите по магистрала „Тракия“ заради африканската чума

Пийнала казахстанка катастрофира в дърво край Габрово

Лютви Местан: В България, която вече 8 години е член на ЕС, има проблем с правата и свободите

„Трябва да признаем, че в нашата страна, която е член на ЕС вече 8 години, има проблем с правата и свободите“. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в декларация от името на ПГ по повод на Световния ден на правата на човека, който се чества днес.

„Правата и свободите следва да бъдат гарантирани от законите, но няма да се реализират в действителност, ако не се намери връзката между тях и толерантността, продължи той. Трябва да разбираме различието не като риск и опасност за националния суверенитет и националната сигурност, а като необходимост, чрез която разгръщаме собствената си идентичност“, подчерта Местан.

И добави: „Това е онова трето измерение на толерантността, за което говореше д-р Доган в свои научни студии преди години. Днес най-сериозното предизвикателство пред либералната демокрация е една много опасна неоконсервативна концепция, която се прави опит да се разгърне и в България. Чуваме напоследък силни гласове за това, че диалектическата връзка между сигурността и свободата следва да се разруши и свободата следва да бъде привнесена в жертва на сигурността, като отговор на терористичната експанзия на ИДИЛ. Има нужда от засилване на мерките за сигурност в националните държави и в рамките на ЕС, но да се постави въпроса свободата да отстъпи на сигурността, е в крайна сметка мракобесие и това е началото на края на съвременната европейска демокрация“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.