На 22 юли 2019 да почерпят

Германците не искат АКК за канцлер Крамп-Каренбауер губи подкрепа

Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Шефът на обвинения в кибератака срещу НАП: Няма да отключим компютъра му за ГДБОП

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Винарска изба „Румелия” посреща целогодишно любители и ценители на хубавото вино

Винарска изба „Румелия” е създадена през 2006 г. в гр. Панагюрище. Избата е оборудвана с най-съвременна и модерна техника. Избраната технология е за производство на елитни червени вина, чиито стил и финес се дължат на стриктния контрол на качеството на всяка партида грозде. Усилията на съдателите на избата са насочени към разработването и предлагането на малки серии висококачествени вина за ценители.

Избата разполага с производствен цех, подземна изба за бъчви, бутилираща линия, лаборатория, професионална и туристическа дегустационна. Технологичното оборудване е изцяло италианско. Капацитетът й е за преработка на 600-700 тона грозде и производството на 400-500 хиляди бутилки вино на година. В лабораторията ежедневно се извършват всички необходими анализи, гарантиращи качеството на продукта и запазване на неговите свойства. Подземната изба разполага с капацитет 1000 барици. В момента се използват барици от френски, американски и български дъб, като преобладава делът на френските.

Винарска изба „Румелия” притежава 60 хектара собствени лозови масиви в землището на с. Смилец, което се намира в близост до гр. Панагюрище, в сърцето на плодородна Тракия. Лозовите насаждения са от червените винените сортовете “Мавруд”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Сира” ( около 95% от насажденията ), и белите Мускат Отонел и Шардоне ( 5 % от насажденията ). Брането на гроздето се извършва в касетки и ръчно се селектира.

Едната от сериите вина на „Румелия” носи името на местността, в която е намерено Панагюрското Златно Съкровище – „МЕРУЛ”. Другата серия, предлагана на пазара е „Ерелия“, завладяващ купаж от четирите червени сорта отглеждани на лозето – Сира, Мавруд, Мерло и Каберне Совиньон, а наименованието произлиза от старото име на с. Смилец. Избата притежава над 50 международни отличия от престижни конкурси като Mundus Vini – Германия, Vinalies – Франция, Decanter – Великобритания, Concours Mondial de Bruxelles – Белгия, Selection Mondial – Канада.

Вината на изба „Румелия”, която посреща целогодишно любители и ценители на хубавото вино могат да бъдат поръчан онлайн на rumelia.net, както и закупени в магазините METRO и CASAVINO.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.