Зукърбърг се обърна към мюсюлманите: Винаги сте добре дошли във фейсбук

Основателят на фейсбук Марк Зукърбърг публично се обяви срещу анти-мюсюлманското говорене, което се чува след атентатите в Париж и атаката в Сан Бернардино, Калифорния, включително изявленията на милиардера Доналд Тръмп, който иска да забрани достъпа на мюсюлмани в САЩ.

"Искам да се присъединя към тези, които подкрепят мюсюлманите в нашата страна и по целия свят", писа Зукърбърг на своята страница във фейсбук.

"След атентатите в Париж и омразата, на която станахме свидетели тази седмица (нападението в Сан Бернардино), не мога да си представя страх, който може би изпитват мюсюлманите, че може да бъдат преследвани за извършени от други хора действия.

"Като евреин, моите родители са ме научили, че трябва да се вдигаме срещу атаки, насочени към която и да е било общност. Дори ако атаката не е насочена днес срещу вас, атаките срещу свободата на когото и да е било в крайна сметка ще навредят и на вас", пише още той.

"Ако сте мюсюлмани в тази страна, аз, като президент на фейсбук, искам да знаете, че винаги ще сте добре дошли тук и ние ще се борим, за да защитаваме вашите права и да ви създаваме сигурна и мирна среда за живеене", казва още Зукърбърг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят